De woningen zijn onder voorbehoud verkocht. Mocht u interesse hebben in vergelijkbare projecten, kijk dan op www.cambio-vastgoed.nl

De Steenen Kamer
Genieten van rust en groen

Tot op latere leeftijd nog zorgeloos wonen in een rustieke omgeving vol luxe en groen? Woonproject ‘De Steenen Kamer’ maakt dit mogelijk in het buitengebied van Wijk bij Duurstede. In een karakteristieke boerderij en omliggende opstallen worden vijf prachtige woningen gerealiseerd, waar het bewoners aan niets tekort komt. Dagelijks wandelen door het gemeenschappelijke privépark, even van de rust genieten in de boomgaard of eigen groenten verbouwen in een moestuin? Met ruim twee hectare eigen grond is voor iedereen een zee aan ruimte en vrijheid te vinden. Daarnaast beschikken alle woningen over een eigen terras. Dankzij de samenwerking met Buurtzorg Nederland is de stap naar alle gewenste zorg 24 uur per dag dichtbij. De Steenen Kamer biedt zo een unieke mogelijkheid om in rust en ruimte te kunnen genieten van een heerlijk en vitaal leven.

Cambio

DE HUIDIGE SITUATIE EN OMGEVING IN BEELD

Natuurlijke omgeving

Woonproject ‘De Steenen Kamer’ wordt gerealiseerd aan Wijkersloot 17, Wijk bij Duurstede. De Steenen Kamer is ook de oorspronkelijke benaming van deze unieke boerderij. Met een blik op de toekomst, pakken we dus ook terug naar de oorsprong. In de documenten onderaan deze pagina vindt u een fraaie geschiedschrijving van deze oorsprong. De naam dateert uit 1713, toen welgestelde families een ‘stenen kamer’ als herenkamer gebruikten in dit gebied. Een gebied dat gekenmerkt wordt door veeteelt en heerlijk ruikende fruitboomgaarden. In deze weelderige omgeving wordt een monumentale boerderij met schuur omgetoverd tot vijf luxe woningen. Met veel oog voor oorspronkelijke details ontstaat zo een unieke, landelijke woonomgeving. Op een terrein van ruim twee hectare groot wordt een gemeenschappelijke tuin als park ingericht. Dit privépark wordt door een externe partij beheerd en herbergt onder andere een gezamenlijk zitje onder de hooiberg, een vissteiger, een hoogstam fruitboomgaard met picknickmogelijkheden en een open weide / natuurgebied. Hierdoor kunnen toekomstige bewoners te allen tijde en exclusief genieten van deze natuur. Het is als bewoner zelfs mogelijk om een stuk moestuin te onderhouden. Parkeermogelijkheden zijn, uit het zicht, aanwezig op eigen terrein. In de naaste omgeving vindt men alle benodigde en stedelijke voorzieningen van Wijk bij Duurstede, Houten en Utrecht.

EEN EERSTE IMPRESSIE

Met zorg voor elkaar

De Steenen Kamer werkt nauw samen met Buurtzorg Nederland. Hierdoor is er 24 uur per dag een bekend aanspreekpunt voor handen die de juiste zorg kan bieden of inschakelen voor de toekomstige bewoners. Van een eerste antwoord bij zorgvragen tot acute medische hulp. Het sociale karakter met de medebewoners zorgt voor een welkome aanvulling hierop. Of het nu gaat om een wandeling door het prachtige landschappelijke privépark of een gezellig drankje op een van de terrassen. Vereenzaming is verleden tijd. Daarnaast zijn in alle woningen de nodige faciliteiten aangebracht die het luxe woongenot tot op latere leeftijd mogelijk maken. Zorgeloos genieten noemen we dat.

Boerderijwoningen

Vanaf € 440.000 (VON)
In de voormalige karakteristieke boerderij komen in totaal drie verschillende woningen in de verkoop. Deze luxe woningen variëren qua grootte tussen de 650 m³ en 675 m³. Dit is nog exclusief de externe bergingen en buitenruimtes. Iedere woning heeft alle voorzieningen op de begane grond; woonkamer, open keuken, slaapkamer en badkamer, en in de aansluitende serre een vrij uitzicht op de groene omgeving. Op de eerste verdieping is nog een slaapkamer gepositioneerd met een badkamer en ruime open overloop. Hierdoor is het ook voor kinderen en kleinkinderen gemakkelijk om te blijven logeren. Ook zij zullen zich helemaal thuis voelen hier. Alle woningen worden sleutelklaar opgeleverd en hebben een luxe afwerkingniveau, inclusief een in overleg te bepalen keuken en badkamerinrichting.

Omvat woningtypes A/B/C
(Zie plattegronden)

Voormalige schuur

Vanaf € 312.000 (VON)
In de voormalige schuur van dit boerderijcomplex worden op dit moment concrete plannen voor twee unieke woningen ontwikkeld. Indien deze plannen doorgang vinden zal de renovatie in deze tweede helft van 2017 gereed zijn. Dit gebeurt zonder het landelijke karakter van de kenmerkende gevel aan te passen. Deze woningen hebben een grootte van 371 m³ en 555 m³. Beide woningen zijn op de begane grond voorzien van een eigen veranda met vrij uitzicht en een ruime zithoek met aansluitend een open keuken. Eveneens vinden we hier een slaapkamer en een badkamer. Op de bovenliggende etage vindt men nog een extra badkamer en slaapkamer, evenals een ruimtelijke vide. Beide woningen zijn met oog voor detail afgerond en ingericht.

Bekijk de documenten over de schuurwoningen

FOTO'S BESTAANDE SITUATIE

Investering in de toekomst

Wonen in De Steenen Kamer is een mogelijkheid die niet vaak wordt geboden. Zowel voor ouderen als voor hun kinderen. Een investering in De Steenen Kamer voorkomt verhuizingen op latere leeftijd, dankzij de unieke levensloopbestendige aanpak van dit woonproject. De Steenen Kamer laat haar oudere bewoners in alle rust genieten van luxe woongenot, weelderige natuur en veel ruimte. Het sociale karakter voorkomt eenzaamheid en stimuleert een gezonde levensstijl met veel natuurbeleving. Genieten van rust en groen!

DE LOCATIE

De Locatie

De Steenen Kamer bevindt zich in het groenrijke buitengebied van Wijk bij Duurstede. Een historische stad die bol staat van de bezienswaardigheden. Wijk bij Duurstede stond in de Middeleeuwen bekend als Dorestad, een van de voornaamste handelscentra van Europa. De bruisende oude binnenstad kent hierdoor vele monumenten. Zo is de Grote Kerk op de markt een van de belangrijkste rijksmonumenten in het oude stadshart. Zowel op cultureel als historisch vlak trekt de stad veel toerisme aan. De omgeving met haar vele dijken is de ideale plek om erop uit te gaan. Al wandelend, fietsend of rijdend aanschouw je de prachtige vergezichten over de Lek. Bij de vele terrasjes en restaurants is het prima te ontspannen na zo’n tocht. In de naaste omgeving van De Steenen Kamer vindt men alle benodigde en stedelijke voorzieningen van Wijk bij Duurstede, Houten en Utrecht.
 

CONTACT & INTERESSE

Heeft u interesse of een vraag?

Vul ons contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk uw vraag of interesse beantwoorden en contact met u opnemen. U kunt ons ook telefonisch bereiken op:
Tel: 0182 395 203


De Gier

  Formulier:

  Uw naam*:

  Uw e-mailadres*:

  Uw Telefoonnummer*:

  Eventuele opmerkingen:

  Geïnteresseerd in de volgende woningen:

  Woning A (Boerderijwoning)Woning B (Boerderijwoning)Woning C (Boerderijwoning)Woning D (Schuurwoning)Woning E (Schuurwoning)